Aktuellt
Här samlar vi de senaste nyheterna, reportagen, debattinläggen och forskningsrönen om ekologiskt och KRAV-märkt. Filtrera gärna fram mer exakt vad du är intresserad av.
Välj vad du vill se
Mål om livsmedelsproduktion saknar ekologiskt perspektiv
17 oktober, 2025
Internationella kaffedagen: Stor potential i att öka Brasiliens ekologiska kaffeproduktion
1 oktober, 2025
KRAV rekryterar hållbarhetsexpert
26 september, 2025
Go Organic Award 2025: Chark, bulgur och krossade tomater i final
25 september, 2025
KRAV rekryterar presschef
27 augusti, 2025
KRAVs ekorankning: Värmlands bönder bäst i Sverige på ekologiskt
1 juli, 2025
KRAV väljer Agrosfär för klimatberäkning
19 juni, 2025
Inför midsommar: Två av tre vill ha ekologisk potatis
18 juni, 2025
KRAV föreslår skärpta regler för arbetsvillkor och tydligare regler för vildväxande produktion
4 juni, 2025
KRAVs ekorankning: Jämtland har mest ekologisk jordbruksmark
3 juni, 2025
KRAV föreslår tydligare regler – ny remissomgång för allmänna regler och märkning
6 maj, 2025
Tre nya ledamöter i KRAVs styrelse
30 april, 2025
KRAV firar 40 år: Ekologisk potatis har sparat 30 miljoner liter bekämpningsmedel och 30 000 ton koldioxid
29 april, 2025
Eko-branschen välkomnar regeringens livsmedelsstrategi
24 mars, 2025
KRAV och Sigill samarbetar för bättre arbetsvillkor
12 mars, 2025
Både förenklade och skärpta regler i KRAVs första remissomgång
18 februari, 2025
KRAV firar 40 år med jubileumsöl
5 februari, 2025
Två av tre vill ha julskinka från en utegris
19 december, 2024
KRAV och Agronod i nytt samarbete om klimatberäkning
17 december, 2024
KRAVs kunder deltar i regelöversyner
12 december, 2024
KRAV lottar ut besök hos bönder och restaurang under Musikhjälpen
9 december, 2024
KRAV-certifierad förskola vann hållbarhetspris
31 oktober, 2024
KRAV-certifierade skolkök nominerade till hållbarhetspris
29 oktober, 2024
Kor är viktiga för Sveriges självförsörjning
15 oktober, 2024
Humlan vinner Go Organic Award 2024
10 oktober, 2024
KRAVs regler ska bli både spetsigare och lättare att använda
25 september, 2024
iKaffe, Humlan och Nordic Light nominerade till Go Organic Award
24 september, 2024
KRAV lanserar produktpriset “Go Organic Award”
16 september, 2024
KRAV fortsätter låta mjölkkor gå på bete
29 augusti, 2024
KRAVs ekorankning: Värmlands bönder bäst i Sverige på ekologiskt
4 juli, 2024
KRAVs ekorankning: Jämtland har mest ekologisk jordbruksmark
12 juni, 2024
KRAVs gårdar har högst andel naturbetesmark
23 maj, 2024
Svenskarna älskar att odla tomater – men ratar bekämpningsmedel i hemmaodlingar
15 maj, 2024
Unga vill äta mer hållbart – kräver mer av företagen
25 april, 2024
Ekologiskt måste med i Livsmedelsstrategin - för hållbar beredskap och konkurrenskraft
18 april, 2024
Livsmedelsberedskap och strategi måste med till 2025
15 april, 2024
Ekologiskt växer mer än någonsin i världen
14 februari, 2024
Ekologisk produktion viktig för livsmedelsberedskapen
1 februari, 2024
Två av tre oroar sig för hoten mot biologisk mångfald
28 november, 2023
KRAVs regler från 2024 gäller i två år
20 november, 2023
KRAV fördjupar dialogen med lantbrukare
13 oktober, 2023
KRAV vill se mer KRAV-märkt gris i offentliga kök
6 oktober, 2023
Nio av tio mjölkglas i skolan är KRAV-märkta
28 september, 2023
“Från frö till flaska”: Gunnarshögs gård är Årets Bonde 2023
5 september, 2023
KRAV rekryterar expert på djurvälfärd
22 augusti, 2023
KRAVs ekorankning: Bönder i Värmland bäst på ekologiskt
4 juli, 2023
Fler vill äta potatis – kan ge fler humlor
21 juni, 2023
KRAVs ekorankning: Jämtland har mest ekologisk jordbruksmark
8 juni, 2023
KRAV finalist till Livsmedelspriset
2 juni, 2023
Över nio av tio av KRAVs djurgårdar har naturbetesmark
25 maj, 2023
Simone Margulies och Lisa Ehde till KRAVs styrelse
27 april, 2023
KRAVs Ekobarometer: Ost och offentlig sektor går bra
26 april, 2023
KRAV rekryterar omvärldsspanare
18 april, 2023
Ekoförsäljningen 2022 bättre än väntat
16 mars, 2023
Norlandia Förskolor blir KRAV-certifierade
23 februari, 2023
Sverige femte bäst i världen på konsumtion av ekomat
22 februari, 2023
Försäljningen av KRAV-märkt ost ökar
9 februari, 2023
KRAV lotsar småskaliga livsmedelsföretag som vill ställa om till ekologiskt
17 januari, 2023
Nästan varannan vill ha mat som ger ökad biologisk mångfald
16 december, 2022
Många villiga betala mer för KRAV-märkt mat
7 december, 2022
KRAV-märkta Nöbble Gård vann Årets Bonde 2022
23 november, 2022
Handla hållbart ger större vinst
15 november, 2022
Förslag om sänkt moms på ekologisk mat
9 november, 2022
Få ändringar i KRAVs regler inför 2023
23 september, 2022
Rudanskolan i Haninge vann KRAVs hållbarhetspris 2022
22 september, 2022
KRAVs hållbarhetsrankning: Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbruk
1 september, 2022
Studenter får ”frukost hela dagen” vid KRAVs foodtruck
25 augusti, 2022
KRAV anställer ekonomiagronom
16 augusti, 2022
KRAV rekryterar redovisningsekonom
2 augusti, 2022
KRAV rekryterar växtfysiolog
20 juni, 2022
Ekologiska mjölkgårdar testar sojafritt foder
15 juni, 2022
KRAV lanserar visionära målbilder för hållbar livsmedelsproduktion
7 juni, 2022
Emma Rung ny vd på KRAV
30 maj, 2022
Inga bin. Ingen mat. Kändiskockar deltar i kokbok utan mat
19 maj, 2022
Över nio av tio av KRAVs djurgårdar har naturbetesmark
10 maj, 2022
Tre nya ledamöter i KRAVs styrelse
3 maj, 2022
Mer åker- och betesmark på KRAV-certifierade gårdar 2021
28 april, 2022
Färre KRAV-märkta ägg på påskborden
8 april, 2022
Nytt branschgemensamt grepp om ekomarknaden
25 februari, 2022
Varannan handlar hållbart för sin partners skull
11 februari, 2022
KRAV rekryterar ekonomiansvarig
25 januari, 2022
KRAV skärper regler för bättre arbetsvillkor
21 januari, 2022
Anita Falkenek slutar som vd på KRAV
12 januari, 2022
Flest konsumenter förknippar KRAV med hållbarhet
16 december, 2021
Försäljningen av KRAV-märkt julskinka ökar
1 december, 2021
KRAV-märkta Nors & Bäcks gårdar är Årets Bonde
19 november, 2021
Mathem vann priset Årets Ekoinsats
17 november, 2021
Endast KRAV-märkt kyckling får grönt i WWF:s Köttguide
16 november, 2021
Foderbordet i Töreboda vann KRAVs hållbarhetspris
5 november, 2021
KRAV: vi måste ta ett helhetsgrepp på klimat och biologisk mångfald
12 oktober, 2021
Ny digital plattform för ekologiska lantbruk
11 oktober, 2021
Förenklingar i regler ska ge fler hållbara restauranger och storkök
29 september, 2021
Ät Bättre-kampanj vill väcka nyfikenhet för KRAV
27 september, 2021
KRAV fyller foodtruck med ekologiska smakprov
23 september, 2021
KRAV-märkta svenska äpplen når sällan butiken
17 september, 2021
Blidösundsbolaget KRAV-certifierar båtarnas serveringar
19 augusti, 2021
KRAVs hållbarhetsrankning: Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbruk
20 juli, 2021
Skapa förutsättningar för ekologisk KRAV-certifierad produktion i Sverige
8 juli, 2021
Värmland toppar KRAVs hållbarhetsrankning för mark
30 juni, 2021
Livsmedelsföretag tror på ökad e-handel
21 juni, 2021
ICA Kvantum Malmborgs Mobilia bäst på ekologiskt i Malmö
18 juni, 2021
Här är skolorna som kan vinna KRAVs hållbarhetspris
9 juni, 2021
Välj mer hållbar midsommarmat
8 juni, 2021
ICA Kvantum Lidingö bäst på ekologiskt i Stockholm
1 juni, 2021
Tyresö kommun utsedd till ”Årets ekologiska förebild”
26 maj, 2021
Nio av tio av KRAVs djurgårdar har naturbetesmark
17 maj, 2021
Gnosjö satsar på hållbart och KRAV-certifiering
12 maj, 2021
KRAV vässar regler för ökad hållbarhet
5 maj, 2021
Viktigt välja rätt mat för biologiska mångfalden
3 maj, 2021
Stora Coop bäst på ekologiskt i Sundsvall
30 april, 2021
Saltå Kvarns vd invald i KRAVs styrelse
30 april, 2021
Ny rapport från KRAV – många konsumenter är osäkra om hållbara matval
29 april, 2021
KRAV nomineras till Miljömålspriset 2021
20 april, 2021
KRAV-bönder uppmanas anmäla sig till Årets Bonde
15 april, 2021
KRAV-märkta ägg ökade mest 2020
26 mars, 2021
EU-kommissionen storsatsar på ekologisk mat för ökad hållbarhet
26 mars, 2021
ICA Kvantum bästa ekobutiken i Falkenberg
26 mars, 2021
Ät hållbart och kaxigt i påsk
12 mars, 2021
KRAV lanserar app och ny digital plattform för sina regler
5 mars, 2021
KRAV och Från Sverige vill underlätta för konsument
1 mars, 2021
Försäljningen av KRAV-märkt ökar
8 februari, 2021
Alla slakterier ska ha god hygien och livsmedelssäkerhet
20 januari, 2021
God djurvälfärd på KRAV-certifierade gårdar
13 januari, 2021
Så äter du mer hållbart i jul
27 november, 2020
Kalf&Hansen fick pris för ekologisk snabbmat
26 november, 2020
Sifoundersökning: Kommuner bör ta ansvar för ekologiska livsmedel
22 oktober, 2020
Tydlig skyltning av KRAV gav vinst
9 oktober, 2020
KRAV lyfter satsning på bättre arbetsvillkor
8 oktober, 2020
KRAV och eko bäst enligt Vegoguiden
1 oktober, 2020
Kristianstads kommun satsar på eko
1 oktober, 2020
Fortsatta satsningar på ekologiskt i Sverige
22 september, 2020
Vallens miljöskola i Sundsvall vann KRAVs hållbarhetspris
16 september, 2020
Coop Järna vann Årets Ekopris
2 september, 2020
Äntligen Eko-september!
1 september, 2020
Värmland i topp i KRAVs ekorankning
21 juli, 2020
KRAV skärper regel om kväve- och fosforgödsling och inför ny regel för att beräkna klimatpåverkan
2 juli, 2020
Rekordstor skörd av ekologiska spannmål
30 juni, 2020
Jämtland toppar ekorankning för mark
24 juni, 2020
En av dem blir Årets innovativa ekobonde
17 juni, 2020
KRAV vill inspirera kunder till hållbara val
11 juni, 2020
Skolorna som kan vinna KRAVs hållbarhetspris
27 maj, 2020
Antalet KRAV-märkta kor ökar
7 maj, 2020
Matbutiker nominerade till Årets Ekopris
6 maj, 2020
Arlas vd invald i KRAVs styrelse
24 april, 2020
KRAV-märkt jordbruk bidrar till globala FN-målen
23 april, 2020
KRAV lyfter kons betydelse
21 april, 2020
Ökad efterfrågan på KRAV-märkta ägg till påskbordet
6 april, 2020
Nu kommer “bekväma” eko-vego-maten
24 mars, 2020
Unga konsumenter letar efter KRAV-märket
11 mars, 2020
6 av 10 livsmedelsföretag tror på en ökning för eko
3 mars, 2020
Hållbart viktigt vid köp av livsmedel
19 februari, 2020
Målmedvetna lammuppfödare prisade
31 januari, 2020
Kunder tror på ökad eko-konsumtion
28 januari, 2020
KRAV rekryterar pressansvarig
22 januari, 2020
Region Blekinge först med 50 procent ekologisk mat
5 december, 2019
KRAV rekryterar växtodlingsexpert
29 november, 2019
Sveriges kommuner köper mer ekologisk mat
26 november, 2019
KRAV rekryterar husdjursagronom
22 november, 2019
KRAV rekryterar digitaliseringsstrateg
12 november, 2019
Ekologiska matlådor och hälsohus i Uppsala
4 november, 2019
TheFork erbjuder rabatt till restauranger
23 oktober, 2019
KRAV lyfter frukt och grönt med humor
17 oktober, 2019
Lilla Bjers vinnare av KRAVs nya hållbarhetspris
1 oktober, 2019
KRAV-certifierade Byskolan vann hållbarhetspris
19 september, 2019
KRAV rekryterar agronomekonom
12 september, 2019
KRAVs butiksöversyn kan öka försäljningen
5 september, 2019
Bredaste kampanjen för ekologiskt i Sverige
2 september, 2019
Flera KRAV-certifierade nominerade i ny nordisk restaurangguide
15 augusti, 2019
Ekologiskt jordbruk ökar i Sverige
30 juli, 2019
Årets Ekopris till Paradiset City, Stockholm
13 juni, 2019
Fem KRAV-certifierade skolor nominerade till hållbarhetspris
23 maj, 2019
KRAV-märkt får fortsatt grönt ljus i WWFs fiskguide
15 maj, 2019
KRAV rekryterar husdjursagronom
13 maj, 2019
Stromma KRAV-certifierar sina restaurangbåtar
8 maj, 2019
Jonas Carlberg ny lantbrukschef på KRAV
6 maj, 2019
Danderyd väljer att KRAV-certifiera sina kök
2 maj, 2019
KRAV fokuserar på klimat och fossilfritt
25 april, 2019
Tio matbutiker nominerade till Årets Ekopris
24 april, 2019
KRAV satsar på webbutbildningar
24 april, 2019
Färre KRAV-märkta ägg på påskbordet
16 april, 2019
Restaurang TAK tänker hållbart hela vägen med KRAV-certifiering
15 april, 2019
Landsbygdsministern till KRAVs årsmöte
12 april, 2019
KRAV rekryterar digital strateg
18 mars, 2019
Wayne’s Coffee lyfter KRAV-märkt i kampanj
15 mars, 2019
KRAV rekryterar djurexpert
11 mars, 2019
KRAV rekryterar medarbetare från Saltå Kvarn
7 mars, 2019
Nina Halling ny kommunikationschef på KRAV
4 februari, 2019
Prestigefullt pris till grönsaksodlare från Skåne
1 februari, 2019
En märkning som består: KRAV öppnar tatueringsstudio
31 januari, 2019
Nära hälften av svenskarna vill köpa sin julskinka utan nitrit
6 december, 2018
KRAV ansluter till Fossilfritt Sverige
20 november, 2018
KRAV delar ut pris i ny nordisk restaurangguide
13 november, 2018
Gastrologik nu KRAV-certifierade
25 oktober, 2018
KRAV och Telge Energi skalar upp samarbetet för förnybart
16 oktober, 2018
Ny undersökning: Varannan svensk orolig för hur klimatfrågan prioriteras efter valet
8 oktober, 2018
KRAV rekryterar ny ansvarig för dagligvaruhandeln
24 september, 2018
Årets mest hållbara förskola korad
19 september, 2018
KRAV uppmanar till hållbara val
18 september, 2018
KRAV satsar på Hållbara Restauranger
11 september, 2018
Hanna Lukowiesky Årets Ekokock 2018
10 september, 2018
KRAVs regler gäller längre – ger utrymme att påverka nya EU-reglerna
29 juni, 2018
Lidl storsatsar på KRAV-märkt råvara i chark
19 juni, 2018
Coop Forum Sisjön vinnare av Årets Stora Ekopris
31 maj, 2018
Annas Hembageri är Årets hållbara café
15 maj, 2018
Linus Källander är KRAVs nya ordförande
26 april, 2018
KRAV lanserar sin första hållbarhetsrapport
26 april, 2018
Matbutikerna som kan vinna Årets Stora Ekopris
22 mars, 2018
Restaurang Volt är Årets hållbara gastronomi
6 mars, 2018
Organic Sweden tar svenska ekoföretag på export
26 januari, 2018
Årets Omläggare Havor Gård prisades på Ekogalan
25 januari, 2018
KRAV och Telge Energi lanserar unikt partnerskap för förnybar el
22 januari, 2018
Export av eko en växande miljardmarknad
17 januari, 2018