KRAV

KRAV

  • In English
  • Press
  • Lättläst
  • Kontakta oss
  • Mitt KRAV

Huvudmeny

MENY SÖK
  • Just Nu
    • NyhetsarkivNYHETER
    • ForskningsrönNYA RÖN OM SÅDANT SOM FORSKARNA KOMMIT FRAM TILL.
    • Reportage
    • En grej vi märkt
    • Hållbara val
  • Hitta
    • ReceptHÄR KAN DU TA DEL AV RECEPT MED KRAV-MÄRKTA INGREDIENSER
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företagKRAV-CERTIFIERADE FÖRETAG
    • White Guide Café
  • Regler
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • För Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Webbshop
    • Webbutbildning
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • Hållbarhetsrapport
    • Produktfakta
    • Press
  • Hem
  • »
  • Nyhet
  • »
  • KRAV-certifierad nötköttsföretagare vann pris
    • En grej vi märkt
    • Nyhetsarkiv
      • 16 av Sveriges bästa caféer är KRAV-märkta
      • Eko-september - Nu lyfter vi helt enkelt eko!
      • KRAV i Ekoweb
      • KRAV i Magasin måltid
      • KRAV-aktuellt arkiv
      • KRAV-certifierad nötköttsföretagare vann pris
    • Forskningsrön
    • Reportage
    • Årets Ekokock
    • Låt grisarna beta och böka!
    • Välj KRAV-märkt gris i sommar!
    • Recepttips till Julbordet
    • Pressmeddelanden
    • Ställ KRAV på äta-ute-maten!

KRAV-certifierad nötköttsföretagare vann pris


Henrik Nisser och Anna-Maria Nilsson, anställd på Alstrums Gård.

Henrik Nisser, som driver KRAV-certifierade Alstrums Gård i Värmland, blev korad till Årets nötköttföretagare 2019. Priset delades ut på Köttriksdagen som i år hölls i Borlänge.

Juryns motivering löd ”Med en tydlig strategi, och ett systematiskt förbättringsarbete med uppföljning av foderproduktion, avel och byggnadslösningar är Alstrums Gård ett hållbart företag såväl socialt som ekonomiskt och miljömässigt”.

–  Det är jättekul och ett kvitto på att vi är på rätt väg. Det finns fortfarande mer att jobba på, men det är naturligt i ett långsiktigt förbättringsarbete, säger Henrik Nisser.

På gården jobbar man aktivt med hållbarhet på flera olika sätt, bland annat genom att med hjälp av Lean Lantbruk försöka nyttja alla resurser i företaget så effektivt som möjligt, vilket både ger en bättre arbetsmiljö och djurmiljö. Att KRAV-certifiera sin verksamhet var ett självklart val för Henrik Nisser, bland annat för att det var det mest ekonomiskt lämpliga för företaget.

–  Jag har moderna stallbyggnader som uppfyller KRAVs regler, en betesbaserad produktion hela sommarhalvåret och marker som lämpar sig för gräsodling, säger Henrik Nisser.

Korna på Alstrums Gård bor i ett stall på vinterhalvåret, men när gräset börjar spira utomhus i början av maj släpps de ut på bete, både åkerbete och naturbete, och får vara utomhus fram till september – oktober.

I framtiden drömmer Henrik Nisser om att finslipa sin verksamhet ytterligare, så att resurserna används så bra som möjligt. Han vill även ha mer naturbetesmarker och att alla maskiner på gården drivs på förnyelsebara och klimatneutrala drivmedel.

Temat för Årets nötköttsföretagare var Unga lantbrukares mål och uppföljning av nötköttsproduktion, och ett av kriterierna var att företagaren skulle vara yngre än 40 år.

Mer om KRAV-certifierad produktion

  • Kor som blir sjuka ska få behandling men det är inte tillåtet att medicinera förebyggande.
  • När korna betar bidrar de till att hålla landskapet öppet och att gynna den biologiska mångfalden.
  • Korna äter bara KRAV-godkänt foder varav minst 60 procent odlas på gården.
  • KRAV-godkänt foder är bra för miljön och vattnet eftersom kemiska naturfrämmande bekämpningsmedel inte är tillåtet.
  • Korna äter mer av sådan mat som de är skapade för – gräs, klöver, hö och ensilage.
Senast uppdaterad: 2019-12-02
Skriv ut
  • Nominerade Årets Omläggare 2020
Genvägar
  • Ekobönder bjuds in till klimatrådslag
  • WWFs Köttguide: Välj KRAV-märkt
  • KRAV inleder samarbete med TheFork
  • 17 av Sveriges bästa caféer är KRAV-märkta
  • Nominera Årets Omläggare 2020
  • KRAV-certifierade Byskolan vann hållbarhetspris
Regler

Sök i regelboken

Scrolla

upp

Scrolla upp
  • Nyhetsarkiv
    • Nyhetsarkiv
    • Forskningsrön
    • Reportage
    • Pressmeddelanden
  • Hitta
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företag
    • White Guide Café
    • Gårdsbutiker
  • REGLER
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Ladda ner märket
    • Webbshop
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • Hållbarhetsrapport
    • Engagera dig
    • Kontakta oss
    • Press

Anmäl dig till KRAVs allmänna nyhetsbrev
Vår policy för e-postadresser
Postadress: Box 1037 751 40 UPPSALA
Telefon: 018 - 15 89 00
E-post: info@krav.se
KRAV på Facebook
Twitter
Följ oss på Twitter.
Youtube
Prenumerera på vår YouTube-kanal.
Instagram
Följ oss på Instagram.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi anta att du godkänner detta.OkIntegritetspolicy