KRAV

KRAV

  • In English
  • Press
  • Lättläst
  • Kontakta oss
  • Mitt KRAV

Huvudmeny

MENY SÖK
  • Just Nu
    • NyhetsarkivNYHETER
    • ForskningsrönNYA RÖN OM SÅDANT SOM FORSKARNA KOMMIT FRAM TILL.
    • Reportage
    • En grej vi märkt
    • Hållbara val
  • Hitta
    • ReceptHÄR KAN DU TA DEL AV RECEPT MED KRAV-MÄRKTA INGREDIENSER
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företagKRAV-CERTIFIERADE FÖRETAG
    • White Guide Café
  • Regler
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • För Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Webbshop
    • Webbutbildning
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • Hållbarhetsrapport
    • Produktfakta
    • Press
  • Hem
  • »
  • Nyhet
  • »
  • En märkning som består
    • En grej vi märkt
    • Nyhetsarkiv
      • 16 av Sveriges bästa caféer är KRAV-märkta
      • Eko-september - Nu lyfter vi helt enkelt eko!
      • KRAV i Ekoweb
      • KRAV i Magasin måltid
      • KRAV-aktuellt arkiv
      • En märkning som består
    • Forskningsrön
    • Reportage
    • Årets Ekokock
    • Låt grisarna beta och böka!
    • Välj KRAV-märkt gris i sommar!
    • Recepttips till Julbordet
    • Pressmeddelanden
    • Ställ KRAV på äta-ute-maten!

En märkning som består

En märkning som består

Det gröna KRAV-märket har varit en del av svenska folkets vardag sedan 1985. Vi är vana att se det på mjölkförpackningen eller mjölpåsen, men nu kan alla som vill stoltsera med sitt hållbarhetsengagemang göra det genom att tatuera in märkningen.

En pop-up-studio öppnar i Stockholm i februari samt på den årliga Ekogalan som går av stapeln idag, 31 januari. Först ut att KRAV-märka sig är organisationens vd Anita Falkenek, som tatuerat sin vänstra skuldra.

– Det här är ett sätt att visa att engagemanget för hållbarhetsfrågor är livslångt. KRAV-märket är verkligen är något som består, säger Anita Falkenek.

KRAV är Sveriges äldsta och mest välkända märkning av ekologiska livsmedel. Intresset för ekologisk mat har kanske aldrig varit större bland svenskarna, samtidigt som många bönder och producenter kämpar för att få lönsamhet och verksamhet att gå runt. Den extrema torkan i somras gjorde situationen ännu bistrare för många lantbrukare, men trots svårigheterna finns det en stor passion bland KRAVs medlemmar och kunder – en passion som KRAVs vd Anita Falkenek vill stötta.

– Jag har jobbat med hållbarhet i hela mitt yrkesliv och jag vet vilken avgörande betydelse våra KRAV-certifierade verksamheter har för djurvälfärden, den biologiska mångfalden och miljön. Därför har jag valt att tatuera in KRAV-märket. Det kan uppfattas som symboliskt, men KRAV är en symbol som jag är oerhört stolt över, säger Anita Falkenek.

Vill du tatuera in märkningen?
Ekogalan äger rum den 31 januari och den fullspäckade dagen samlar beslutsfattare inom branschen för seminarier, utställningar och utmärkelser till ekologiska verksamheter. På plats under galan kommer KRAV arrangera en pop-up tatueringsstudio och erbjuda alla deltagare att utan kostnad själva tatuera KRAV-märket.

I februari dyker pop-up tatueringsstudion upp i Stockholm och vem som vill kan komma förbi och ”gadda” sig med en KRAV-tatuering. Självklart utan kostnad.

– Ta chansen och visa att ditt hållbarhetsengagemang är livslångt! Och vill du inte ha en riktig tatuering så finns det gnuggisar också, säger Anita Falkenek.

För mer information: https://www.facebook.com/KRAV.eko/ 

Senast uppdaterad: 2019-01-31
Skriv ut
  • Nominerade Årets Omläggare 2020
Genvägar
  • KRAV-certifierad nötköttsföretagare vann pris
  • Ekobönder bjuds in till klimatrådslag
  • WWFs Köttguide: Välj KRAV-märkt
  • KRAV inleder samarbete med TheFork
  • 17 av Sveriges bästa caféer är KRAV-märkta
  • Nominera Årets Omläggare 2020
Regler

Sök i regelboken

Scrolla

upp

Scrolla upp
  • Nyhetsarkiv
    • Nyhetsarkiv
    • Forskningsrön
    • Reportage
    • Pressmeddelanden
  • Hitta
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företag
    • White Guide Café
    • Gårdsbutiker
  • REGLER
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Ladda ner märket
    • Webbshop
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • Hållbarhetsrapport
    • Engagera dig
    • Kontakta oss
    • Press

Anmäl dig till KRAVs allmänna nyhetsbrev
Vår policy för e-postadresser
Postadress: Box 1037 751 40 UPPSALA
Telefon: 018 - 15 89 00
E-post: info@krav.se
KRAV på Facebook
Twitter
Följ oss på Twitter.
Youtube
Prenumerera på vår YouTube-kanal.
Instagram
Följ oss på Instagram.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi anta att du godkänner detta.OkIntegritetspolicy