Hoppa till huvudinnehåll
KRAV

KRAV

  • In English
  • Press
  • Lättläst
  • Kontakta oss
  • Mitt KRAV

Huvudmeny

MENYSÖK
  • Just Nu
    • NyhetsarkivNYHETER
    • ForskningsrönNYA RÖN OM SÅDANT SOM FORSKARNA KOMMIT FRAM TILL.
    • Reportage
    • Årets Ekokock
  • Hitta
    • ReceptHÄR KAN DU TA DEL AV RECEPT MED KRAV-MÄRKTA INGREDIENSER
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företagKRAV-CERTIFIERADE FÖRETAG
    • White Guide Café
  • Regler
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • För Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Webbshop
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • Produktfakta
    • Hållbarhetsrapport
    • Press
  • Hem
  • »
  • KRAVs regler
  • »
  • Avslutade översyner
  • »
  • För regler 2014
  • KRAVs regler
    • Gällande
    • Vilka delar i KRAVs regler berör mig – 2019-20
    • Regelarkiv
  • Påverka KRAVs regler
    • Pågående översyner
      • Växtodling
    • Pågående översyner – aktuella remisser
  • Avslutade översyner
    • För regler 2018
      • Nitrit
      • Remisser 2018
      • Socialt ansvar
    • Biodling
    • Butik
    • Fodertillverkning
    • Import och införsel
    • Livsmedelsförädling
    • Produktionshjälpmedel
    • Slakt
    • Vildväxande produktion
    • Växtodling
    • Remissvar 2013
    • För regler 2014
      • Remissvar 2014
    • För regler 2015
      • Allmänna regler (kap 1-3)
      • Regler för Fiske (Kap 17)
      • Regler för godkända certifieringsorgan
    • För regler 2016
      • Djurhållning
      • Import och införsel av produkter och råvaror
      • Remissvar för regler 2016
      • Restaurang och storhushåll
    • För regler 2017
      • Remiss socialt ansvar och import-införsel
      • Klarspråk i KRAVs regler
      • Remiss ny märkning för restaurang
  • Regelprocess
    • Andra regelverk
    • Protokoll från KRAVs Regelkommitté

För regler 2014

Under 2013 remissades nedanstående ändringar i KRAVs regler inom flera olika regelområden. Med hjälp av bland annat remissvaren arbetade de olika referensgrupperna fram de nya reglerna som börjar gälla från och med 1 januari 2014.

Nedan hittar du sammanfattande presentationer för de fyra olika remisserna. Detaljerad information av hela förslaget per regelområde, hittar du under respektive regelkapitel (menyn till vänster). 

Remissvaren hittar du publicerade här på KRAVs hemsida. 

Remissfiler

  • Remissförslag: Nya regler för växtodling (kap 4), fodertillverkning, (kap 11) tillverkning av produktionshjälpmedel (kap 12)
    PDF
    Word
  • Remissförslag: Nya regler för biodling (kapitel 6)
    PDF
    Word

  • Remissförslag:  Nya regler för Vildväxande produktion (kap 8), Livsmedelsförädling (kap 9), Butik (kap 14), Import (kap 16)
    PDF
    Word

  • Remissförslag: Nya regler för slakt, kapitel 10, få ändringar i djurreglerna, kapitel 5
    PDF
    Word

Senast uppdaterad: 2018-03-27
Skriv ut
Scrolla

upp

Scrolla upp
  • Nyhetsarkiv
    • Nyhetsarkiv
    • Forskningsrön
    • Reportage
    • Pressmeddelanden
  • Hitta
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företag
    • White Guide Café
    • Gårdsbutiker
  • REGLER
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Ladda ner märket
    • Webbshop
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • KRAVs hållbarhetsrapport
    • Engagera dig
    • Kontakta oss
    • Press
Postadress: Box 1037 751 40 UPPSALA
Telefon: 018 - 15 89 00
E-post: info@krav.se
KRAV på Facebook
Twitter
Följ oss på Twitter.
Youtube
Prenumerera på vår YouTube-kanal.
Instagram
Följ oss på Instagram.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi anta att du godkänner detta.OkIntegritetspolicy