Hoppa till huvudinnehåll
KRAV

KRAV

  • In English
  • Press
  • Lättläst
  • Kontakta oss
  • Mitt KRAV

Huvudmeny

MENYSÖK
  • Just Nu
    • NyhetsarkivNYHETER
    • ForskningsrönNYA RÖN OM SÅDANT SOM FORSKARNA KOMMIT FRAM TILL.
    • Reportage
    • Årets Ekokock
  • Hitta
    • ReceptHÄR KAN DU TA DEL AV RECEPT MED KRAV-MÄRKTA INGREDIENSER
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företagKRAV-CERTIFIERADE FÖRETAG
    • White Guide Café
  • Regler
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • För Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Webbshop
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • Produktfakta
    • Hållbarhetsrapport
    • Press
  • Hem
  • »
  • KRAVs regler
  • »
  • Avslutade översyner
  • »
  • Butik
  • KRAVs regler
    • Gällande
    • Vilka delar i KRAVs regler berör mig – 2019-20
    • Regelarkiv
  • Påverka KRAVs regler
    • Pågående översyner
      • Växtodling
    • Pågående översyner – aktuella remisser
  • Avslutade översyner
    • För regler 2018
      • Nitrit
      • Remisser 2018
      • Socialt ansvar
    • Biodling
    • Butik
    • Fodertillverkning
    • Import och införsel
    • Livsmedelsförädling
    • Produktionshjälpmedel
    • Slakt
    • Vildväxande produktion
    • Växtodling
    • Remissvar 2013
    • För regler 2014
      • Remissvar 2014
    • För regler 2015
      • Allmänna regler (kap 1-3)
      • Regler för Fiske (Kap 17)
      • Regler för godkända certifieringsorgan
    • För regler 2016
      • Djurhållning
      • Import och införsel av produkter och råvaror
      • Remissvar för regler 2016
      • Restaurang och storhushåll
    • För regler 2017
      • Remiss socialt ansvar och import-införsel
      • Klarspråk i KRAVs regler
      • Remiss ny märkning för restaurang
  • Regelprocess
    • Andra regelverk
    • Protokoll från KRAVs Regelkommitté

Butik

KRAVs styrka är en bred förankring bland livsmedelsaktörerna. Remisserna är avgörande för att få fram bra regler – hjälp oss i det jobbet och ge oss dina synpunkter på förslaget. Med den bredd av erfarenhet, kunskap och engagemang som finns bland KRAVs anslutna och medlemmar landar vi i de bästa reglerna.

Nu ser vi över KRAVs regler för butik, kapitel 14 för att:

  1. Utveckla reglerna mot en minskad klimatpåverkan med stöd i de fakta och regelförslag som kommit fram i klimatprojektet.
  2. Så långt möjligt förenkla och förtydliga sortimentskrav och krav på hantering av färskvaror i butik.
  3. Undersöka om det i det berörda kapitlet finns regler som finns till för att uppfylla IFOAM Basic Standards och som det vore en väsentlig förenkling att ta bort, samt konsekvenserna av ett sådant beslut.

Remissen

Den sammanfattande presentationen av remissen hittar du här:
falseremiss_vildvaxande_livsmedelsforadling_butik_och_import.pdf

Den fullständiga regeltexten hittar du här:
falseregeltext_butik_kap_14.pdf

Tidplan

Vi behöver dina synpunkter senast den 31 mars 2013. Förslaget revideras sedan utifrån de synpunkter vi får på remissen. KRAVs regelkommitté diskuterar och reviderar eventuellt förslaget innan KRAVs styrelse beslutar om nya regler i juni 2013. De publiceras på vår hemsida 1 juli 2013 och börjar gälla från 1 januari 2014.

Regelförslaget har tagits fram i samarbete med en referensgrupp bestående av:

  • Peter Hägg, ICA
  • Petra Flygare, ICA Torgkassen
  • Kåre Wahlberg, Kiwa Aranea
  • Rebecca Palosaari Fogler, KRAVs regelkommitté, Konsument Göteborg
  • Åsa Domeij, KRAVs regelkommitté, Axfood
  • Louise König, KF
  • Sofie Hedkvist, Lantmännen
  • Veronica Karlsson, KRAV
  • Ulriqa Westman, KRAV
  • Paula Quintana Fernandez, KRAV

Lars Hällbom på KRAV är projektledare för översynen. Har du frågor eller synpunkter på biodlingsreglerna eller på översynen så kontakta Lars på telefon 018 17 45 18 eller e-posta regler@krav.se.

Senast uppdaterad: 2018-10-18
Skriv ut
Scrolla

upp

Scrolla upp
  • Nyhetsarkiv
    • Nyhetsarkiv
    • Forskningsrön
    • Reportage
    • Pressmeddelanden
  • Hitta
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företag
    • White Guide Café
    • Gårdsbutiker
  • REGLER
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Ladda ner märket
    • Webbshop
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • KRAVs hållbarhetsrapport
    • Engagera dig
    • Kontakta oss
    • Press
Postadress: Box 1037 751 40 UPPSALA
Telefon: 018 - 15 89 00
E-post: info@krav.se
KRAV på Facebook
Twitter
Följ oss på Twitter.
Youtube
Prenumerera på vår YouTube-kanal.
Instagram
Följ oss på Instagram.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi anta att du godkänner detta.OkIntegritetspolicy