KRAV-certifierat sedan 2013 med småskalig slakt av nöt, lamm och vilt.
Vilka fördelar ser du (för företaget/för djuren) med att vara KRAV-certifierad?
– Vi får tillgång till ett större utbud av djur genom KRAV-certifieringen och det är bra för vår lönsamhet. Eftersom vi har ett småskaligt slakteri har vi varken övernattning för konventionella eller KRAV-godkända djur, men det skulle annars kunna vara en fördel för djuren.
Vilka är de största utmaningarna?
– Jag har själv inte sett någon utmaning i certifieringen, men det beror på att slakteriet är byggt för att passa KRAVs regler från början. Inget behövde alltså ändras. Djuren avlivas ett i taget och är avskärmade från varandra. Om slakteriet är byggt för kontinuitet och stora flöden kan det vara en utmaning att få till.
Vad säger du till den som funderar på att KRAV-certifiera sitt slakteri?
– Läs på vad KRAVs regler kräver och bygg sedan därefter. Jag själv har många års erfarenhet av slakt, vilket också har underlättat för min del.