Kampanjer

Ät bättre i skördetider

20 sep, 2021

Nu är det skördetider och vi kan skördefesta på allt gott som naturen har att bjuda på. En äppelpaj eller pizza bakad med KRAV-certifierade ingredienser smakar inte bara gott i magen. Den gör dessutom gott för planeten. 

KRAV-märkta grönsaker, bär, frukter och spannmålsprodukter är odlade utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, vilket gynnar den biologiska mångfalden och gör att det finns 50 procent fler arter av bin och andra pollinerare och av växter i och kring odlingarna. Det KRAV-märkta köttet och alla mejeriprodukter kommer från djur som har ätit KRAV-märkt foder, som har fått vistas utomhus mycket och fått ge utlopp för sina naturliga behov. 

KRAVs kampanj Ät bättre i skördetider pågår under veckorna 39-40 (27 september-10 oktober), och kommer att göras synlig genom filmer och annonser i sociala medier, på Youtube, i TV4 Play och på storbildstavlor i butiksnära lägen utomhus. Du kan även få information på produkter i butik eller i KRAV-certifierade producenters sociala medier. 

KRAV kommer även tillsammans med kunder besöka Malmö, Uppsala och Stockholm med en foodtruck fylld med KRAV-märkta produkter från KRAV-certifierade livsmedelsproducenterna Falköpings Mejeri, Frebaco, Magnihill, Svegro och Saltå Kvarn.  

Skördefesta bättre

Besök KRAVs foodtruck

KRAV kommer rullande med en foodtruck fylld med smakprover på KRAV-märkt mat. Läs mer och se hela turnéschemat för trucken.

Guide

Hitta KRAV-märkta gårdsbutiker

Handla direkt från bonden! Hitta din närmsta KRAV-märkta gårdsbutik i vår guide där du kan leta uppdelat på län.

Guide

Hitta KRAV-märkta äppelodlare

Du hittar äppelodlare som säljer äpplen i gårdsbutiker och för självplock i vår guide.

Reportage

På Malva gård odlas KRAV-märkta äpplen

Förutom att sätta KRAV-märket på sina äpplen gör Charlotte Parsland och Björn Idlinge egen must och andra produkter som säljs på gården.

Dela sidan