Aktuellt
Här samlar vi de senaste nyheterna, reportagen, debattinläggen och forskningsrönen om ekologiskt och KRAV-märkt. Filtrera gärna fram mer exakt vad du är intresserad av.
Välj vad du vill se
Omställning till ekologisk produktion minskar växthusgaserna i Danmark
19 april, 2021
Så kan den biologiska mångfalden räddas
7 april, 2021
KRAV-märkt griskött mest socialt hållbart
2 november, 2020
Konstgödsel bidrar till klimatförändringen
14 oktober, 2020
Mindre glyfosat i urinen med ekomat
18 september, 2020
Biologisk mångfald minskar risken att bli smittad av borrelia
7 januari, 2020
Agroekologiskt jordbruk kan försörja Europa med mat
21 november, 2019
Biologisk mångfald ger större skördar
6 november, 2019
Flyttfåglar hotas av insektsmedel
14 september, 2019
Vanligt kemiskt bekämpningsmedel kan skada bin
10 maj, 2019
Ekologisk odling behövs för att bromsa utrotningen av insekter
18 februari, 2019
Kan ekologisk mat motverka cancer?
26 november, 2018
Färre resistenta tarmbakterier hos ekogrisar
5 juli, 2018
KRAV-märkt mjölk är nyttigare än vanlig mjölk
13 juni, 2018
Större mångfald av svampar i ekologiskt vete
22 februari, 2018
Hälsoeffekter av ekologisk mat
6 november, 2017
Alarmerande minskning av flygande insekter
25 oktober, 2017
Bekämpningsmedel gör att färre humledrottningar lägger ägg
18 augusti, 2017
Ekologisk produktion för hälsans skull
2 februari, 2017
Mer bekämpningsmedel med GMO-soja
15 oktober, 2016
KRAV-certifierade mjölkgårdar bättre på djuromsorg
13 oktober, 2016
Nyttan av frukt och grönt motverkas av bekämpningsmedel
2 oktober, 2016
Neonikotinoider minskar antalet bisamhällen
14 april, 2016
Glyfosat i kroppen
23 mars, 2016
Ekologiskt nyckel till att föda världen hållbart
14 februari, 2016
Bekämpningsmedel ger sämre pollinering av äpplen
14 februari, 2016
Mer nyttigheter i ekologisk mjölk och kött
5 februari, 2016
Ekologisk mat halverade risken för missbildning
16 augusti, 2015
Även låga doser miljökemikalier kan ge cancer
13 juni, 2015
Mindre skördeskillnad mellan ekologiskt och oekologiskt
14 december, 2014
Bekämpningsmedel ökar risken för Parkinson
13 oktober, 2014
Mer antioxidanter i ekologiskt
13 juli, 2014
Ekologisk mat minskade mängden bekämpningsmedel i urinen
12 juli, 2014
30 procent fler arter
14 februari, 2014
Sländor drabbas av bekämpningsmedel
14 augusti, 2013
Närodlat knappast bättre för klimatet
10 juni, 2013
Hormonstörande ämnen kostar EU miljarder varje år
13 maj, 2013
Hormonstörande medel bakom flera folksjukdomar
9 april, 2013
Fler pollinerare på ekologiska gårdar
12 februari, 2013
Olika beräkning av skördenivåer
23 november, 2012
Bekämpningsmedel hämmar barns utveckling
24 oktober, 2012
Ärftliga effekter av bekämpningsmedel
4 oktober, 2012
En miljon dör av kemikalier
28 september, 2012
Mer kol i ekologiska jordar
14 april, 2012
Insektsgift kan leda till bisamhällens kollaps
10 april, 2012
Mindre salmonella hos utegrisar
22 mars, 2012
Bättre pollinering av jordgubbar på KRAV-certifierade gårdar
9 mars, 2012
Bekämpningsmedel ger Parkinson
10 februari, 2012
Klimatavtryck lägre för ekologiskt grovfoder
16 december, 2011
Mer fleromättade fettsyror i ekomjölk
15 november, 2011
Bete skyddar mot bakterie
28 oktober, 2011
Glyfosat i luft och vatten
8 september, 2011
Bekämpningsmedel påverkar hjärnan
1 september, 2011
Kemisk bekämpning gav mer insektsskador
23 augusti, 2011
Höstbearbetning styr kväveläckaget
22 augusti, 2011
Fjärilar gynnas av ekologisk odling
19 augusti, 2011
Ekoodling motverkar svält
7 april, 2011
Mindre salmonella i ekokyckling
6 april, 2011
425 000 ton mindre växthusgasutsläpp från KRAV-gårdar
14 december, 2010
Mer bekämpningsmedel med GMO
14 december, 2010
Ökad risk för ADHD
13 december, 2010
Bättre skadedjurskontroll med ekologisk odling
15 november, 2010
Mer mineraler i KRAV-ägg
20 maj, 2010
Rester av kemiska bekämpningsmedel i te
13 maj, 2010
Utegris stärker immunförsvar
11 maj, 2010