14.1.1 Minimikrav på sortiment

Om butiken har ett sortiment inom följande produktkategorier ska du tillhandahålla KRAV-certifierade produkter inom dessa (K):

  • Ris
  • Bulgur eller matvete eller motsvarande
  • Bröd
  • Pastaprodukter
  • Mjöl
  • Gryner
  • Flingor
  • Bakmixer
  • Färskt eller fryst kött om möjligt av såväl nöt som gris och kyckling
  • Färsk eller fryst fisk
  • Färska eller frysta skaldjur
  • Färdigrätter
  • Mjölk
  • Yoghurt
  • Filmjölk
  • Ägg
  • Smör eller margarin
  • Matoljor
  • Ketchup
  • Senap
  • Smaksättare som buljong, soja eller liknande
  • Färska eller torkade kryddor
  • Frukt
  • Frysta bär
  • Bladgrönsaker (till exempel fänkål)
  • Stamgrönsaker (till exempel sparris)
  • Färsk eller fryst kål (till exempel blomkål, broccoli)
  • Färska grönsaker som odlas för fruktens skull (till exempel gurka och tomat)
  • Konserverade grönsaker som odlas för fruktens skull (till exempel oliver och paprika)
  • Rotfrukter
  • Lökgrönsaker
  • Svamp
  • Konserverade ärtor
  • Frysta ärtor
  • Torkade linser
  • Konserverade linser
  • Torkade bönor
  • Konserverade bönor
  • Nötter eller mandlar
  • Groddar
  • Potatis
  • Socker
  • Sylter
  • Marmelader
  • Fruktjuicer
  • Öl eller cider
  • Saft
  • Kaffe
  • Te
  • Glass
  • Barnmat
  • Ost

De KRAV-certifierade produkterna ska vara tydligt skyltade och exponerade. Om några av produkterna bara finns som beställningsvara ska detta framgå tydligt av skyltar i butiken, tillsammans med information om hur manbeställer. (K)