13.1.1 Ansökan
Du ska ansöka hos ett certifieringsorgan som är ackrediterat för att certifiera enligt reglerna i kapitel 14 (Butik) eller 15 (Restaurang och storhushåll), om du vill bli certifierad enligt regelområdet enproduktcertifiering. Du kan även kombinera enproduktcertifiering med kapitel 19 (Kedjecertifiering).
13.1.2 Certifieringens avgränsning
Du får använda enproduktcertifiering inom verksamheter som annars skulle kunna certifieras inom regelområdena butik eller restaurang och storhushåll.
13.1.3 Omfattning och åtskillnad
Du får vara certifierad för och marknadsföra högst tre produkter som tagits ur sin KRAV-märkta förpackning och erbjuds direkt till kund.
För att få göra detta gäller följande för varje vald produkt:
- Produkten ska vara väl beskriven och tydligt kunna skiljas från andra produkter.
- Produkten som du använder ska vara helt utbytt till KRAV-märkt. Det ska inte finnas risk för sammanblandning med annan liknande produkt.
- Du ska registrera produkten hos ditt certifieringsorgan.
- Du ska säkerställa att det finns rutiner för att garantera att ingen sammanblandning sker mellan den KRAV-märkta produkten och andra produkter.
Produkter som kan registreras är till exempel kaffe, mjölk eller pasta som ingår i en lasagne. Eftersom produkten ska vara helt utbytt får du till exempel inte servera ett kaffe som är KRAV-märkt och ett annat som inte är KRAV-märkt.