Hoppa till huvudinnehåll
KRAV

KRAV

  • In English
  • Press
  • Lättläst
  • Kontakta oss
  • Mitt KRAV

Huvudmeny

MENYSÖK
  • Just Nu
    • NyhetsarkivNYHETER
    • ForskningsrönNYA RÖN OM SÅDANT SOM FORSKARNA KOMMIT FRAM TILL.
    • Reportage
    • Årets Ekokock
  • Hitta
    • ReceptHÄR KAN DU TA DEL AV RECEPT MED KRAV-MÄRKTA INGREDIENSER
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företagKRAV-CERTIFIERADE FÖRETAG
    • White Guide Café
  • Regler
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • För Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Webbshop
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • Produktfakta
    • Hållbarhetsrapport
    • Press
  • Hem
  • »
  • Om KRAV
  • »
  • Organisationen KRAV
  • »
  • Lediga jobb
  • »
  • Affärsområdeschef Lantbruk
  • KRAV-märkningen
    • Miljö och klimat
      • 5 snabba – därför är KRAV-märkt bra
      • Frågor och svar om ekologisk odling och klimatfrågan
      • Så firar du en klimatvänligare jul!
      • Vardagstips som gör skillnad
      • Bara vanligt vatten?
      • Bördigare jord med KRAV
        • Bördigheten högre i KRAV
      • Därför är KRAV-märkt mat bättre för miljön
        • Akta humlan!
          • Bin och humlor på Bergshyttans Odling
          • Fakta om humlor
          • Hotet mot humlorna
          • Humlor gynnas av ekologisk odling
          • Ökad biologisk mångfald hos Skilleby Trädgård
          • Vad gör KRAV-bönderna för biologisk mångfald?
          • Veckans humla
          • Eko ger mer mångfald
      • Hormonstörande ämnen dåligt reglerade
      • Klimatet
      • Konstgödsel
      • KRAV och klimatet
      • KRAV-märkt är godare för miljön
      • Långt från giftfri miljö
      • Matens kretslopp
      • Miljön
      • Odlar KRAV-märkt för renare vatten
      • Vatten – frågor och svar
    • Djur
      • Så blir fisken KRAV-certifierad
        • Njut av KRAV-märkt lax
      • Så blir grisen KRAV-certifierad
      • Så blir hönan KRAV-certifierad
      • Så blir kycklingen KRAV-certifierad
      • Så blir kon KRAV-certifierad
      • Så blir lammet KRAV-certifierat
      • Så blir nötdjur KRAV-certifierade
      • Djurhälsa enligt vetenskapen
    • Hälsa
      • Bekämpningsmedel
      • Tillsatser
        • Kunskapsläget om cancer och nitrit
    • Socialt ansvar
    • KRAV-märkt restaurang
    • Kontrollen
      • Avvikelser
      • Fakta om kontrollen
    • Skillnader KRAV och EU-eko
      • Du får mer med KRAV
    • 5 tips för trädgården – låt mångfalden blomstra
  • Vanliga frågor & svar
  • Produktfakta
    • Därför ska du välja KRAV-märkta ägg!
      • De säljer KRAV-märkta ägg till de stora krogarna
      • Dioxiner i ägg
    • Glasstider!
      • Om KRAV-märkt glass
    • KRAV-märkt julgran – vad är skillnaden?
    • Äpplen odlade med handarbete och omsorg
      • Fakta om äpplen
      • Frågor och svar om KRAV-märkta äpplen
    • Bara glada laxar i kassen
      • Frågor och svar om fisk
    • Ekologiskt javisst – men leta efter KRAV-märkt råvara!
    • Frågor och svar om KRAV-märkt julskinka
      • Butiker med KRAV-märkt julskinka 2018
    • KRAV-märkt från havet
      • Recept KRAV-märkt sjömat
    • KRAV-märkt från skogen
    • KRAV-märkt frukt
    • KRAV-märkt frukt- och bärdryck
    • KRAV-märkt griskött
    • KRAV-märkt kaffe
    • KRAV-märkt lutfisk
    • KRAV-märkt mjölk
    • KRAV-märkt potatis
    • KRAV-märkta bananer – bra för dig, odlaren och miljön
    • KRAV-märkta jordgubbar
      • Butiker med KRAV-märkta jordgubbar
    • Spannmål
    • Tips på KRAV-märkt helgmat
  • Marknadsrapport 2017
    • Försäljning
    • Produkter
    • Lantbruk
      • Bönder
      • Djur i karens
      • Lamm, Grisar, Höns och Kyckling
      • Mjölkkor och Nötkreatur
      • Åkermark
  • KRAVs hållbarhetsrapport
  • Organisationen KRAV
    • Historik
      • KRAV fyller år
    • Vision och strategi
    • Stadgar
    • Verksamhetspolicy
    • Styrelse
    • Regelkommitté
    • Medarbetare
      • Vd
      • Vice VD
      • Affärsområde Lantbruk
      • Affärsområde Livsmedel
      • Kommunikation
      • Support
    • Vårt manifest
    • Medlemmar
    • Valberedning
    • Årsredovisning
    • KRAVs integritetspolicy
    • Studentuppdrag hos KRAV
    • Kontakta KRAVs medarbetare
    • Lediga jobb
      • Affärsområdeschef Lantbruk
      • Marknads- och regelutvecklare Restauranger, storkök och småskaliga livsmedelsförädlare
      • Marknads- och regelutvecklare Lantbruk med fokus på djurvälfärd
  • #VimedKRAV
    • Biodlaren Lotta:
    • Butikschefen Annelie:
    • Fågelfröförsäljaren Jan:
    • Grisbonden Simon:
    • Grönsaksodlaren Ivar:
    • Grönsaksodlaren Magdalena:
    • Knäckebrödbagaren Annalena
    • Köksmästaren Linnea:
    • Köksmästaren Patrik:
    • Köttförsäljaren Björn:
    • KRAV-ambassadören Nicole:
    • Kryddimportören Mey:
    • Mångodlarna Margareta och Göran:
    • Miljösamordnaren Carolina:
    • Mjölkbonden Emma:
    • Nötköttproducenten Jan:
    • Ölbryggaren Patrik:
    • Oljeproducenten Therese:
    • Seniorkocken Karoline
    • Värdshusvärden Per:
    • Äggproducenten Johan:
    • Äppelodlaren Märta:
    • Bonden och caféägaren Marie:
    • Butikschefen Annelie:
    • Butiksgrundaren Johannes:
    • Entreprenören Karin:
    • Fårbonden Adam:
    • Glasstillverkaren Katarina:
    • Glasstillverkaren Katarina:
    • Grisbonden Karl-Petter:
    • Grönsaksodlaren Ivar:
    • Grönsaksodlaren Joel
    • Knäckebrödbagaren Annalena
    • Köksmästaren Linnea:
    • Köksmästaren Patrik:
    • Köttansvarige Krister:
    • Köttförsäljaren Björn:
    • Kräftfiskaren Peter:
    • KRAV-ambassadören Nicole:
    • Kryddimportören Mey:
    • Miljösamordnaren Carolina:
    • Mjölkbonden Emma:
    • Nötköttproducenten Jan:
    • Ölbryggaren Patrik:
    • Oljeproducenten Therese:
    • Produktutvecklaren Daniel:
    • Restaurangägaren Emma:
    • Restaurangägaren Susanna:
    • Seniorkocken Karoline
    • Skådespelaren Bengt:
    • Te-importören Yuko:
    • Värdshusvärden Per:
    • Wiveca, producent av frysta grönsaker:
    • #VimedKRAV 2
      • Äggproducenten Johan:
      • Äppelodlaren Märta:
      • Bonden och caféägaren Marie:
      • Butiksgrundaren Johannes:
      • Entreprenören Karin:
      • Fårbonden Adam:
      • Glasstillverkaren Katarina:
      • Grisbonden Karl-Petter:
      • Grönsaksodlaren Joel
      • Kräftfiskaren Peter:
      • Kräftfiskaren Peter:
      • Produktutvecklaren Daniel:
      • Restaurangägaren Emma:
      • Restaurangägaren Susanna:
      • Te-importören Yuko:
      • Wiveca, producent av frysta grönsaker:
  • Engagera dig
    • I butiken
    • I skolan
    • På caféet och restaurangen
    • På jobbet

Affärsområdeschef Lantbruk

Vill du vara med och driva utvecklingen för en ekologisk och hållbar livsmedelsproduktion? Om du dessutom har intresse och erfarenhet av ett modernt coachande ledarskap och arbete inom lantbruk och växtodling finns nu en spännande möjlighet hos oss!

Om rollen

KRAV-märket är Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

KRAVs strategi lägger fast att KRAV ska driva utvecklingen av hållbara och ekologiska livsmedel. För att förverkliga arbetet söker vi nu en chef till Affärsområde Lantbruk. Affärsområdet ska på ett kunnigt, inkluderande och drivande sätt utveckla regler, verktyg och marknad för en ökad andel KRAV-märkt. Affärsområdet omfattar alla områden inom primärproduktion, såsom ex växtodling, djurhållning, fiske och produktionshjälpmedel. Det är ett utvecklande arbete med stort ansvar som ger möjlighet att vara med och påverka svensk och internationella standarder för ekologisk och hållbar produktion.

Affärsområdeschefen säkerställer att arbetet på avdelningen sker i linje med KRAVs övergripande strategi samt säkerställer att avdelningen levererar på beslutade uppdrag, projekt och aktiviteter enligt affärsområdets verksamhetsplan och budget. Avdelningen består av sex medarbetare som arbetar med marknads- och regelutveckling. I rollen som chef på KRAV ska du leda och motivera avdelningens medarbetare att driva arbetet så att övergripande mål nås. AO chef Lantbruk rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen. Placeringen är på kontoret i Uppsala, nära centralstationen.

Ansvar och kunskaper
  • Goda kunskaper om ekologisk och hållbar produktion inom primärproduktion
  • Goda kunskaper och erfarenhet av marknadsutveckling inom lantbrukssektorn
  • Öka antalet nya KRAV-certifierade kunder samt säkerställa fortsatt intresse bland befintliga KRAV-kunder
  • På ett engagerande och närvarande sätt förmedla KRAVs Regelverk till relevanta aktörer
  • Utveckla effektiva och affärsmässiga samarbeten som bidrar till ökad KRAV-certifierad primärproduktion
  • Säkerställa att KRAVs Regelverk skapar  affärsnytta för lantbrukare och övriga kunder
  • Ansvarig för att avdelningen når ut till Sveriges lantbrukare och andra potentiella kunder med KRAVs Regelverk och nyttan med KRAV
  • Agronom eller motsvarande högskoleutbildning/akademisk utbildning

Vi ser det som meriterande om du har

  • Har kunskap om ekologisk produktion
  • Erfarenhet av att arbeta med certifieringssystem
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
  • Ett stort kontaktnät inom svenskt lantbruk
  • Framgångsrikt lett medarbetare mot uppsatta mål
Egenskaper och arbetssätt
  • Har personligt engagemang och vill driva ekologisk och hållbar utveckling inom lantbruk
  • Erfarenhet och god förmåga att utveckla och leda medarbetare genom ett modernt coachande ledarskap.
  • Förmåga att se och förstå komplexa situationer för att kunna fatta strategiska beslut
  • Är målmedveten och resultatorienterad.
  • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Ansökan

KRAV samarbetar med Academic Search International. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar ett personligt brev och CV (PDF format). All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Kontaktperson på Academic Search International är Rebecka Surtevall. Du är välkommen att kontakta Rebecka på 0736-503144 eller rebecka.surtevall@academicsearch.se för eventuella frågor om tjänsten eller bolaget. Vi tillämpar löpande urval så sök gärna tjänsten omgående.

Klicka här för att ansöka till tjänsten.

KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat. KRAV driver utvecklingen av ekologiska och hållbara livsmedel samt underlättar för konsumenter och aktörer i hela livsmedelskedjan att agera ansvarfullt. Vår vision är att all produktion av livsmedel är ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar och tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov. Läs mer om oss på www.krav.se

Senast uppdaterad: 2019-02-07
Skriv ut
Scrolla

upp

Scrolla upp
  • Nyhetsarkiv
    • Nyhetsarkiv
    • Forskningsrön
    • Reportage
    • Pressmeddelanden
  • Hitta
    • KRAV-märkta restauranger
    • KRAV-certifierade företag
    • White Guide Café
    • Gårdsbutiker
  • REGLER
    • KRAVs regler
    • Påverka KRAVs regler
    • Avslutade översyner
    • Regelprocess
  • Företag
    • Välj verksamhet
    • Certifieringsorgan
    • Licenspriser
    • Hjälpmedel
    • Ladda ner märket
    • Webbshop
  • Om KRAV
    • KRAV-märkningen
    • Vanliga frågor & svar
    • KRAVs hållbarhetsrapport
    • Engagera dig
    • Kontakta oss
    • Press
Postadress: Box 1037 751 40 UPPSALA
Telefon: 018 - 15 89 00
E-post: info@krav.se
KRAV på Facebook
Twitter
Följ oss på Twitter.
Youtube
Prenumerera på vår YouTube-kanal.
Instagram
Följ oss på Instagram.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi anta att du godkänner detta.OkIntegritetspolicy