KRAVs regler innehåller dels allmänna regler som berör alla oavsett produktionsinriktning, dels regler som är anpassade till olika typer av produktion. I listan nedan kan du se vilka regelkapitel som berör dig beroende på vilken produktion du har.
Du som exempelvis har växtodling berörs av reglerna i kapitel 2-4 och 20.
- Växtodling (Kap: 2-3-4-20)
- Växthus (Kap: 2-3-4-20 – särskilt avsnitt 4.11)
- Svampodling (Kap: 2-3-4-20 – särskilt avsnitt 4.12)
- Djurhållning (Kap: 2-3-4-5-20)
– Nötkreatur (Särskilt avsnitt 5.2)
– Får och Getter (Särskilt avsnitt 5.3)
– Grisar (Särskilt avsnitt 5.4)
– Fjäderfän (Särskilt avsnitt 5.5) - Biodling (Kap: 2-3-6-20)
- Vattenbruk (Kap: 2-3-7-20)
- Vildväxande produktion (Kap: 2-3-8-20)
- Livsmedelsförädling (Kap: 2-3-9-20)
- Slakt (Kap: 2-3-10-20)
- Fodertillverkning (Kap: 2-3-11-20)
- Produktionshjälpmedel (Kap: 2-3-12-20)
- Enproduktcertifiering (Kap: 2-13-20)
- Butik (Kap: 2-3-14-20)
- Restauranger och storhushåll (Kap: 2-3-15-20)
- Import och införsel (Kap: 2-3-16-20)
- Fiske (Kap: 2-3-17-20)
- Kedjecertifiering (Kap: 2-3-19-20)
- Certifiering av Marknadsförare (Kap: 2-3-20 – särskilt avsnitt 20.7)
- Frivillig ursprungsmärkning (Kap: 2-3-9-20 – särskilt avsnitt 20.9)
Senast uppdaterad: 2019-02-19