Hoppa till huvudinnehåll
KRAV
KRAV
In English
Press
Lättläst
Kontakta oss
Mitt KRAV
Sökord
Huvudmeny
MENY
SÖK
Just Nu
Nyhetsarkiv
NYHETER
Forskningsrön
NYA RÖN OM SÅDANT SOM FORSKARNA KOMMIT FRAM TILL.
Reportage
Årets Ekokock
Hitta
Recept
HÄR KAN DU TA DEL AV RECEPT MED KRAV-MÄRKTA INGREDIENSER
KRAV-märkta restauranger
KRAV-certifierade företag
KRAV-CERTIFIERADE FÖRETAG
White Guide Café
Regler
KRAVs regler
Påverka KRAVs regler
Avslutade översyner
Regelprocess
För Företag
Välj verksamhet
Certifieringsorgan
Licenspriser
Hjälpmedel
Webbshop
Om KRAV
KRAV-märkningen
Vanliga frågor & svar
Produktfakta
Hållbarhetsrapport
Press
Hem
»
Företag
»
Välj verksamhet
»
Lantbruk
»
Bli KRAV-certifierad – Lantbruk
»
Hitta din rådgivare
»
Gotlands län
Välj verksamhet
Biodling
Steg för steg till KRAV-certifierad
Niklas Nyström, Lugnets Bigårdar, Södermanland
Butik
Bli KRAV-certifierad – Butik
Möt butikspersonal
Satsning på KRAV-märkt lockar fler kunder
Utbildningar
Webbutbildning för butikspersonal
Satsning på KRAV-märkt lockar fler kunder
Fiske
Beståndsbedömningar
Bedömning av fiskebestånd – så gick det till
Fodertillverkning
Förädling
Bli KRAV-certifierad – Förädling
Steg för steg till KRAV-certifiering
Goda exempel – Förädling
“KRAV är en kvalitetsstämpel för mig”
Blåskal ser KRAV som en garant
Energikartläggning – förädlingsföretag
Förpackningar
Frågor och svar om KRAVs förpackningsregler
Goda Exempel – Förpackningar
Munkagroddens resa mot miljöoptimerad förpackning
Förpackningsreglerna 2018 – nyheter
Import och införsel
Bli KRAV-certifierad – Import och införsel
Så gör du – import och införsel
Om tilläggskraven
Grundläggande tilläggskrav
Tilläggskrav för sammansatta produkter
Verifiering av tilläggskrav
Hjälpmedel för tilläggskraven
Utbildning för import
Lantbruk
Bli KRAV-certifierad – Lantbruk
Vad krävs: Växtodling
Goda råd vid omläggning
Växtnäring
Omläggning växtodling – Hur lång tid tar det?
Omställning ägg – Hur lång tid tar det?
Omställning gris – Hur lång tid tar det?
Omställning grönsaksodling – Hur lång tid tar det?
Omställning kyckling – Hur lång tid tar det?
Omställning lamm – Hur lång tid tar det?
Omställning mjölk – Hur lång tid tar det?
Omställning nötköttsproduktion – Hur lång tid tar det?
Steg för steg till KRAV-certifiering
Vad krävs: Äggproduktion
Vad krävs: Grisproduktion
Vad krävs: Grönsaksodling
Vad krävs: Kycklingproduktion
Vad krävs: Lammproduktion
Vad krävs: Mjölkproduktion
Vad krävs: Nötköttsproduktion
Hitta din rådgivare
Blekinge län
Dalarnas län
Gotlands län
Gävleborgs län
Hallands län
Jämtlands län
Jönköpings län
Kalmar län
Kronobergs län
Norrbottens län
Skåne län
Stockholms län
Södermanlands län
Uppsala län
Värmlands län
Västerbottens län
Västernorrlands län
Västmanlands län
Västra Götalands län
Örebro län
Östergötlands län
Tack för din anmälan
Möt lantbrukare
Möt: Karl-Petter Bergvall
Möt: Anders Östlund, grönsaksodlare, Närke
Möt: Anna-Lena Relfsson, 20 dikor, Bohuslän
Möt: Claes & Karolina Schneider, 12 000 värphöns, Närke
Möt: Peter Nordstrand , 70 mjölkkor, Småland
Möt: Regina Olofsson
Möt: Roland Hermansson, KRAV-certifierad kycklinguppfödare, Anestad
Möt: Roland Höckert, Skaraborg
Hjälp för växtodling
Fakta för alla KRAV-certifierade lantbruk
Energikartläggning kan öka lönsamheten
Energimyndighetens stöd till energikartläggning
Energiplanering
Socialt ansvar
Rengöring och desinfektion
Skrot och skräp
Sparsamt körsätt
Aktuella kurser
Kursutförare traktorkörning
Utbildning i sparsamt körsätt
Vad innebär godkänt eller tillåtet enligt KRAVs regler?
Fakta om KRAV-certifierad växtodling
Energianvändning i växthusodling
Karens växtodling
Retroaktivt godkänd karenstid
Ogräshantering i KRAV-godkänd odling
Parallellodling
Så här gör du växtnäringsbalansen
Växtnäringsbalans lantbrukare
Växtnäringsbalans växthus
Skyddsavstånd
Utsäde och plantor
Jordbruksverkets sida för ekologiskt utsäde
Växtföljd
Växthusodling
Växtnäring-fakta
Svampodling
Fakta om KRAV-certifierad djurhållning
Anmäla djuren
Bedövning och smärtlindring
Positiv respons för smärtlindring
Behandling av djur
Djurmiljö
Foder
Karensfoder
Inköp och avel
Karens djurhållning
Uppbundna nötkreatur
Mer information och inspiration till dig med uppbundna nötkreatur
Bygga för lösdrift
Bertils checklista för krav på planlösningar
De ordnar lösdrift med små medel
Edlunds kor nyss inflyttade i lösdriften
För- och nackdelar med olika inhysningssystem
Rastning av kor på vintern
Börje Johansson, Linköping
Christer Sivervall: Det bästa med KRAV är att jag tvingades att börja rasta korna
Elizabeth Rydström, Stockholm
Erik Olsson på Mellangården i Klövsjö
Kriminalvården i Mariestad
Peter Berndtsson, Östra Ryd i Östergötland
Råd för en fungerande rastning
Utevistelse och bete
Vidareuppfödning
Goda exempel – Lantbruk
Stutuppfödning ger mer tid och samma netto på Hovby Gård
Produktionshjälpmedel
Restaurang och kök
Erbjudande anslutning till matsvinns-appen Karma
Steg för steg till KRAV-certifierat kök
Hjälp och stöd – Restaurang
Tips – Restaurang
Kedjecertifiering
Offentlig upphandling
Socialt ansvar för restauranger
Utbildning för restaurang
Webbutbildning för restaurangpersonal
Tips på föreläsare för restaurangpersonal
Brydlings – ekokockar och måltidsentreprenörer
EkoMatCentrum
Erik Måneld
Maximillian Lundin
Miljökontakt
Miljöresurs Linné
U&We – Catalyst for Good Business
Goda exempel – Restaurang och kök
Slakt
Steg för steg till KRAV-certifiering
Möt: Jonas Svenneskog, Varekils Slakteri, Orust
Rådgivning med fokus på djurvälfärd
Vattenbruk
Steg för steg till KRAV-certifiering
Vildväxande produktion
Certifieringsorgan
Certifiera KRAVs regler
KRAVs licenspriser
Det här får du för licenspengarna
Hjälpmedel
Förpackningar – hjälpmedel
GMO-risklistor
Marknadsföring
Socialt ansvar – hjälpmedel
Butik – hjälpmedel
Förädling – hjälpmedel
Checklista för produktutveckling av KRAV-godkända livsmedel
Import och införsel – hjälpmedel
Lantbruk – hjälpmedel
Tillåtetbedömda jordar och gödsel mm
Beräkning av djurenheter
Mallar för djurhälsa
Tillåtetbedömda ensileringsmedel
Tillåtetbedömda foder
Tillåtetbedömda hjälpmedel
Tillåtetbedömda växtskyddsmedel
Unghönsuppfödare
Restaurang – hjälpmedel
Hjälp – mallar
Förmånliga erbjudanden på förnybar el
Erbjudande om förnybar el till certifierade förädlingsföretag
Förmånliga erbjudanden på förnybar el till lantbrukare
Marknadsföring och märkmaterial
Märkesanvändning
Ladda ner märket
Skyltar med produktspecifika budskap
Beställ märkmaterial
Beställningsmaterial / Säljstöd
Mitt KRAV
Mitt KRAV
Mitt KRAV login
Webbutbildning
Gotlands län
Namn: Maria Alarik
Företag: Apemia AB
Tel: 070-661 69 20
E-post:
maria.alarik@outlook.com
Område: Ekologiska grisar
Namn: Birgitta Kallings
Företag: HS Gotland
Tel: 0498-20 22 43
E-post:
Birgitta.Kallings@hush.se
Område: Växtodling
Namn: Christina Mellberg
Företag: HS Gotland
Tel: 070-775 76 35
E-post:
christina.mellberg@hushallningssallskapet.se
Område: Mjölk och nöt
Senast uppdaterad: 2018-10-18
Skriv ut
Scrolla
upp
Scrolla upp
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi anta att du godkänner detta.
Ok
Integritetspolicy