Kampanjer

Ät bättre under Eko-september – välj KRAV-märkt!

28 aug, 2020

Under Eko-september kraftsamlar hela livsmedelskedjan för att tillsammans erbjuda mer information och ökad kunskap om hur den ekologiska maten produceras och vad den bidrar till. KRAV tipsar om KRAV-märkta produkter, gårdsbutiker, restauranger med mera, för att det ska bli lättare för dig att äta bättre!  

Här hittar du KRAV-märkt

För att du lättare ska hitta KRAV-märkt kommer KRAV via Facebook och Instagram dela tips och inspiration under hela september. Dela gärna dina egna KRAV-märkta favoriter med #ekoseptember och #kravmärkt så är vi fler som kan hitta dem! 

  • Använd tjänsterna under ”Hitta KRAV-märkt” och sök bland restauranger, gårdsbutikeräppelodlare med mera.  

KRAV är ekologiskt, och mer därtill

För många konsumenter är ökad biologisk mångfald, extra god djurvälfärd och liten klimatpåverkan viktigt. Att välja KRAV-märkt innebär inte bara att varan producerats på ekologisk grund, utan dessutom med extra höga krav på djuromsorg och insatser för miljöarbete och biologisk mångfald. KRAV har även regler för klimat – till exempel krav på förnybar el, och arbetsvillkor – vilket EU-eko inte har. Helt enkelt en hållbarhetsmärkning för dig och planeten. 

KRAV-certifierade restauranger

KRAV har inte bara regler för hur maten produceras, utan även för hur maten ska hanteras i hela kedjan och inte minst för hur restauranger ska drivas hållbart. Därför finns det en KRAV-certifiering för restauranger på tre olika nivåer. Ju fler stjärnor desto fler och tuffare regler följs. 

Om kampanjen

Bakom Ekoseptember står organisationerna Organic Sweden, Ekologiska Lantbrukarna och Sveriges Konsumenter

 

Hitta KRAV-märkta restauranger

Sök efter KRAV-märkta restauranger i vår databas!

Hitta gårdsbutiker

I vår gårdsbutikguide hittar du gårdsbutiker över hela landet som säljer KRAV-märkta godsaker. Passa på att besöka en nu i skördetider!

Dela sidan