#VimedKRAV

Vilka är personerna bakom KRAV-märkningen? Här berättar vi vilka #VimedKRAV är. Vi som arbetar för och stödjer hållbar matproduktion och vill vara en del av lösningen. Vill du vara med här eller känner en person vi borde lyfta, kontakta mig: kajsa.orjavik@krav.se
Du kan också dela din berättelse i sociala media och använda #VimedKRAV.

Grisbonden Simon

Grisbonden Simon:
– Jag startade med KRAV-certifierad grisproduktion i somras. Jag ville ge djuren ett bra liv.

Köksmästaren Linnea

Köksmästaren Linnea:
– Jag är köksmästare på Kalf & Hansen, Sveriges enda snabbmatsrestaurang som är KRAV-certifierad på högsta nivån.

Oljeproducenten Therese

Oljeproducenten Therese:
– Jag och min man Stefan är ensamma i Sverige om att odla och kallpressa den gamla kulturväxten Camelina sativa, som på svenska heter oljedådra.

Köttförsäljaren Björn

Köttförsäljaren Björn:
Det vi på Gårdssällskapet gör är ge konsumenter möjlighet att köpa KRAV-märkt och närproducerat kött direkt från gårdarna.

Mjölkbonden Emma

Mjölkbonden Emma:
- Vid årsskiftet blir jag bonde på heltid! Då går jag in som delägare på KRAV-certifierade Hilariusgården på Väddö.

Nötköttproducenten Jan

Nötköttproducenten Jan:
– Jag är lantbrukare på Bjällansås Gård utanför Uddevalla med 600 nötkreatur. Vi har i år börjat resan mot att våra djur i framtiden ska kunna beta varje dag året om.

KRAV-ambassadören Nicole

KRAV-ambassadören Nicole:
- Jag vill arbeta för en bättre djurvälfärd och hjälpa människor att göra mer hållbara val i vardagen.

Knäckebrödsbagaren Annalena

Knäckebrödsbagaren Annalena:
– Jag startade Knäck & Bräck för 8 år sedan. Vi bakar på lokalt KRAV-märkt mjöl av gamla spannmålssorter.

Ölbryggaren Patrik

Ölbryggaren Patrik:
- Jag driver bryggeriet Lilla Ölfabriken i Malmö. Här vill vi skapa öl med lite udda och spännande smaker.

Butikschefen Annelie

Butikschefen Annelie:
– Jag är butikschef på KRAV-certifierade Coop Extra Falköping. I vår butik har vi byggt ett eko-rum där vi bara säljer ekologisk mat.

Seniorkocken Karoline

Seniorkocken Karoline:
– Jag är kökschef och kock på Stocksundsgårdens äldreboende i Danderyd. Restaurangen är KRAV-certifierad på nivå två med minst 50 procent godkända livsmedel.

Grönsaksodlaren Ivar

Grönsaksodlaren Ivar »
- Jag och mina föräldrar driver KRAV-certifierade Tångagård. Vi skitar inte ner vår planet med kemiska bekämpningsmedel.

Patrik

Köksmästaren Patrik »
– Jag är köksmästare på Gunnebo Slott och trädgårdar. Vi serverar ren, rak och ärlig mat, det är ju sådan mat vi vill ge våra barn.


Läs mer »  1 — 2  —

Senast uppdaterad: 2017-02-14