Service till KRAV-certifierade fisken

KRAV-märkta sjömatsprodukter kommer från hållbart förvaltade bestånd och fiskas av miljömedvetna fiskare. Här vill vi hjälpa er att få ut det mesta av er certifiering.

Aktuellt

Peter  Olsson , kräftfiskare i Göteborg

Just nu arbetar KRAV:s fiskekommitté med utvärderingen av flera av de KRAV-godkända fiskbestånden. Ta del av de ansökningarna som ligger ute på remiss.

KRAV-godkända fiskbestånd

För att din fiskebåt ska kunna vara KRAV-certifierad måste det finnas ett beslut från KRAV om att beståndet är godkänt. Dessa beslut görs med hjälp av KRAV:s fiskekommitté, besluten gäller i tre år med årliga uppdateringar av beståndets status och efter tre år sker omgodkännande. För dig som har certifierad fiskebåt är det viktigt att hålla sig uppdaterad om beslutet och eventuella villkor som beslutet ställer på er verksamhet. Certifieringsorganet kontrollerar att ni följer villkoren vid den årliga kontrollen.  Länkarna nedan hjälper dig och du kan även höra av dig till kundansvarig på KRAV.

Gällande regler

KRAV:s olika regelområden uppdateras löpande. Senaste förändringarna i reglerna om fiske i kapitel 17 trädde i kraft 1 januari 2015. Men som fiskare gäller även regler i andra kapitel. Så förutom reglerna i kapitel 17 Fiske ska du också följa relevanta regler i kapitel 2 Allmänna regler för certifiering, kapitel 3 Verksamhetsregler som gäller alla KRAV- anslutna och kapitel 20 Märkning och marknadsföring. Om du förädlar produkter ska du följa reglerna i kapitel 9 Förädling.

För gällande regler klicka dig in på länken nedan eller be oss skicka reglerna till dig!

•   Gällande regler

Cecilia Lenbäck

Kontakt

Kundansvarig fisken: Cecilia Lenbäck
Tel: +46 (0) 72-545 30 20,  E-post: cecilia.lenback@krav.se

Viktiga länkar

Läs mer

Senast uppdaterad: 2017-04-07