Tortilla

Tortilla
4 portioner
Du behöver:
  • ½ kg potatis
  • 6 ägg
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • rapsolja
  • salt och vitpeppar
Gör så här:
  1. Skala och skär potatisen i grova bitar. Koka tills den nästan är genomkokt.
  2. Häll av vattnet och bryn potatisen med olja i stekpanna. Salta och peppra. Lägg i skivad lök och vitlök och stek ytterligare några minuter.
  3. Vispa upp äggen i en skål och blanda ner potatis och lök. Häll olja i pannan och rör i ägg-potatisblandningen. Stek långsamt på svag värme.
  4. När röran har stelnat är det dags att vända tortillan. Enklast är att lägga en tallrik som ett lock över stekpannan och vända den upp och ner så att tortillan lägger sig på tallriken. Olja stekpannan på nytt och låt tortillan glida ner i den.
  5. Stek ytterligare cirka 5 minuter.
Senast uppdaterad: 2018-01-25