Klassisk morotskaka

Klassisk morotskaka
Du behöver:
  • 3 st medelstora morötter
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
Glasyr:
  • 200 g philadelphiaost
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
Gör så här:
  1. Smörj och bröa en springform. Skala morötterna och riv dem fint.
  2. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt morötter och olja. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en skål och rör ner det i morots- och äggblandningen. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader cirka 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
  4. Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den avsvalnade kakan.
Senast uppdaterad: 2018-01-25