Restaurang Volt vann på White Guide

Restaurang Volt vann på White Guide

KRAV-certifierade Restaurang Volt tog hem priset för Årets Hållbara Gastronomi på årets White Guide-gala på Svenska Mässan i Göteborg. Den årliga galan hyllar Sveriges bästa restauranger och restaurangupplevelser genom priser i olika kategorier.

Med priset Årets Hållbara Gastronomi premierar White Guide och KRAV en restaurang som förenar en stor måltidsupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i den egna verksamheten och i bakomliggande led. Restaurangerna rankas utifrån en vägd kombination av gastronomiska poäng satta av White Guide och hur många stjärnor restaurangen har på sin KRAV-certifiering.

Restaurang Volt vinner med motiveringen: ”För att med brinnande engagemang och stor målmedvetenhet kontinuerligt utveckla egensinniga, gastronomiska upplevelser i mästarklass, där det ekologiska och hållbara bidrar till totalupplevelsen.”

– Fantastiskt, detta är ett pris vi verkligen ville ha! Det är ju det här vi har jobbat för hela tiden. Som KRAV-certifierade kan vi tillsammans påverka branschen och leverantörerna för hållbarheten, säger Johan Bengtsson, restaurangchef och delägare i Restaurang Volt.

Restaurang Volt är KRAV-certifierade på andra nivån med två stjärnor. De andra nominerade i kategorin var Eco by Strandnära, Mörbylånga (3 stjärnor), Kalf & Hansen, Stockholm (3 stjärnor) och Lilla Bjers Gårdskrog, Visby (3 stjärnor).

– Restaurang Volt är en restaurang som verkligen driver den svenska gastronomin framåt. Vi är mycket imponerade av hur de har fått med sig sina leverantörer på resan mot en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV.

Senast uppdaterad: 2017-12-18