KRAV lanserar ny kundportal

Nu tar KRAV ett steg närmare sina kunder genom att lansera en ny kundportal – Mitt KRAV. Från årsskiftet är alla KRAV-certifierade företag registrerade i den.

Mitt KRAV

I ”Mitt KRAV” ska KRAV-certifierade företag och certifieringsorgan rapportera allt från försäljningsvärde till areal. Det kommer att skapa användbar information till hela branschen i form av bättre statistik och ännu mer korrekt data.

Hittills har KRAV fått kundernas kontaktuppgifter från certifieringsorganen. Så har det varit sedan KRAV för tio år sedan knoppade av certifieringsverksamheten för att fokusera på regelutveckling och marknadsföring. Certifieringen blev då en så kallad tredjepartscertifiering som görs av certifieringsorgan, ackrediterade av Swedac.

– Mitt KRAV är grunden för att förbättra vår kundservice rejält. När kunderna lämnar sina kontakt- och produktionsuppgifter till oss ökar våra möjligheter att hjälpa kunderna att skapa bättre affärer, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV.

För att säkerställa att uppgifterna är korrekta i kundportalen har KRAV skrivit in i reglerna att alla KRAV-certifierade företag ska hålla sina kontaktuppgifter och produktionsuppgifter uppdaterade i Mitt KRAV innan certifieringsorganet utför kontrollen av verksamheten.

Vad du som kund ska rapportera i Mitt KRAV beror på vilket regelområde du är KRAV-certifierad för. Till exempel ska jordbrukare registrera sina skiften, deras storlek och vilka grödor som odlas. Restauranger ska registrera vilken typ av servering de har samt vilken nivå de är registrerade för. Utvecklingen av Mitt KRAV har delvis gjorts tillsammans med certifieringsorganen för att underlätta för de KRAV-certifierade lantbrukskunderna, som till en början får en större administrativ arbetsinsats då de ska rapportera både till sitt certifieringsorgan och till KRAV.

– För att minimera dubbelregistrering har vi öppnat upp KRAVs affärssystem så att certifieringsorganen ska kunna integrera sitt affärssystem med Mitt KRAV, säger Johan Cejie. Mitt KRAV är utvecklat för att vara en samarbetsplattform mellan KRAV-certifierade företag, KRAV och certifieringsorganen. Modern webbteknik gör Mitt KRAV snabbt, säkert och stabilt, och kan användas med mobil, surfplatta eller dator. Flera tester har gjorts bland annat tillsammans med lantbrukare.

– Jag har testat systemet och ja det är en ny grej, men det verkar bli smidigt. Det krävs en arbetsinsats men det är värt det. Med uppgifter från SAM-ansökan, blir det väldigt smidigt säger lantbrukaren Olle Göransson på Torfolk Gård som är en av dem som testat systemet.

Vi hoppas att du kommer att gilla Mitt KRAV. Hör gärna av dig om du har frågor eller synpunkter.

Senast uppdaterad: 2017-09-12