Kryddimportören Mey:

Mey Cheragwandi

– Min familj driver Gröna Bladet sedan 22 år tillbaka. Vi säljer bara sådant som vi själva vill äta hemma vid matbordet, det är viktigt att våra produkter både smakar gott och håller hög kvalitet. 

– Vi vill erbjuda bra kryddor utan onödiga tillsatser. Då blev det ett naturligt steg att KRAV-märka så många av våra kryddor som möjligt. Våra KRAV-märkta kryddor odlas utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och innehåller inga tillsatser alls.

– Det som känns bra med KRAV är att det är mer än ekologiskt. Det finns regler för socialt ansvar i produktionen, till exempel att arbetarna ska kunna organisera sig fackligt och att det inte får förekomma barnarbete. Våra KRAV-märkta kryddor odlas främst i Guatemala, Sri Lanka och Egypten.

– KRAV-certifieringen känns också bra eftersom den sporrar oss i miljöarbetet på företaget, till exempel att vi ska välja förnybar el eller sätta upp nya miljömål årligen. Den som köper en KRAV-märkt produkt kan verkligen känna att den är bra för en själv, för naturen och för människorna som har hanterat råvaran.

– Det som är så roligt med att jobba med kryddor är att alla behöver dem när de lagar mat! Våra kunder är allt från privatpersoner till butiker, restauranger och livsmedelsförädlare.

Mey Cheragwandi, marknadsansvarig på KRAV-certifierade Gröna Bladet

Senast uppdaterad: 2017-11-27