KRAV-märkt restaurang

Restaurang

Äta ute är en trend som ökar, men tänker du på vad du får på tallriken?

Att restaurangen säger att en råvara är ekologisk är ingen garanti om det inte finns någon certifiering. En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag.

Restauranger kan KRAV-certifieras med en, två eller tre stjärnor för att visa dig som matgäst hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med godkända råvaror. Ju mer godkända råvaror desto fler stjärnor:

  • En stjärna = 25 % godkända produkter eller 15 godkända livsmedel
  • Två stjärnor = minst 50 % godkända produkter
  • Tre stjärnor = minst 90 % godkända produkter

Fråga efter KRAV-certifiering på din favoritrestaurang!

Idag finns cirka 1 170 KRAV-certifierade restauranger, förskolekök, storkök och caféer i Sverige. Här kan du hitta en KRAV-certifierad restaurang att besöka:
Hitta Restaurang

Senast uppdaterad: 2017-04-07