KRAV-märkt julskinka

 Julskinka

KRAV-märkta grisar ska kunna gå ut året om och på sommaren får de beta gräs, böka i jorden och gyttjebada. Den KRAV-märkta skinkan innehåller inte tillsatt nitrit som färgar köttet rosa.

Därför är KRAV-märkt griskött bättre

  • Grisarna får bejaka sitt naturliga beteende
  • De kan söka föda genom att beta och böka i jorden under sommaren
  • De äter KRAV-godkänt foder, varav minst hälften odlas på gården
  • Grisarna kan gå ut året om
  • De kan svalka sig i gyttjebad
  • De har fri tillgång till hö eller annat grovfoder inomhus
  • Suggorna ska kunna bygga bo innan de ska få ungar
  • Grisar som är sjuka ska behandlas men det är inte tillåtet att medicinera förebyggande
  • Elpådrivare är inte tillåtet vid slakt
  • KRAV-märkt skinka innehåller inget tillsatt nitrit som befaras vara farlig för hälsan

Gris utomhus

Besök hos en grisbonde

Hur är livet på en KRAV-certifierad grisgård? Häng med på ett besök hos grisarna på Åsbergby gård. Läs reportaget här.

Recept
Julskinka

Senast uppdaterad: 2017-04-20