Förädling

Steg för steg till KRAV-certifiering

KRAV-certifiera din livsmedelsförädling. Då får du använda KRAV-märket på dina produkter. Det förstärker ditt eget varumärke. Du behåller råvarornas kvalité och ökar mervärdet.

  1. Skaffa kunskap. Ta reda på vad som gäller för att din verksamhet ska kunna bli KRAV-certifierad. Kontakta gärna KRAV för att få hjälp.
  2. Registrera dig hos KRAV och kontakta ett certifieringsorgan.
    – Registrera dina företagsuppgifter i Mitt KRAV mitt.krav.se.
    – Kontakta och teckna avtal med ett certifieringsorgan. Här finner du en lista med certifieringsorgan.
  3. Kontroll. En revisor från certifieringsorganet gör en första kontroll av din produktion.
  4. Certifiering. När du har fått ditt certifikat kan du börja KRAV-märka dina produkter. Ditt företag ansvarar för att produkterna uppfyller KRAVs regler.
  5. Registrera produkterna. Du registrerar produkterna i Mitt KRAV och de visas då i vår produktlista.
  6. Lansering. Du kan få hjälp från KRAV med lansering av produkterna.
  7. Årlig kontroll. Certifieringsorganet gör  kontroll, minst en gång per år. Du ska visa upp recept samt dokument och rutiner som visar att produktionen följer KRAVs regler.
  8. Pris. Du betalar en årlig licensavgift till KRAV. Du betalar också avgifter till certifieringsorganet.

 

KRAVs regler Här finns de gällande reglerna.
KRAVs licenspriser Här hittar du prislistan
Hjälpmedel Checklistor och andra hjälpmedel

Kontakta KRAV

Avdelningen för  förädling och internationell handel.
Tel: 018-15 89 00 (välj först Företag och sedan Förädling & handel)
E-post: livsmedel@krav.se

Senast uppdaterad: 2018-01-09